Noutăți

Primavera este perioada din an in care ziua se mareste, natura renaste ,vin berzele, inmuguresc pomii , inverzeste iarba , tonusul nostru creste si este timpul sa acordam atentie proiectelor noastre amanate din cauza vremii . Asadar in aceasta perioada atentia noastra este orientata cu aceiasi seriozitate si catre executarea si montarea de glafuri, executarea si placarea politelor de semineu, executarea si montarea blaturilor de baie sau de bucatarie, executarea si montajul treptelor , placarea pardoselii si a peretilor verticali.

Exigentele si cerintele clientilor au dus la dezvoltarea tehnologiilor de exploatare si prelucrare astfel incat din aceiasi materie prima ,,piatra,, s-au obtinut produse innovative. Atunci cand esti in situatia de a alege piatra pentru proiectul pe care il ai in derulare ; aspectul unic al fiecarei bucati de piatra ,diferitele texruri si finisaje , multitudinea de culori , fac ca decizia sa fie destul de dificila.Daca ne gandim si la cum se va comporta in exploatare deja putem afirma ca ne confruntam cu o ,,misiune imposibila ,,.Starea de bine este aceea pe care o dorim mereu si dam frau liber imaginatiei alegand de cele mai multe ori doar din punct de vedere estetic , insa apoi intervine partea practica care ne pune bete in roate si fiecare gaseste rezolvari diferite: ,,Pesimistul vede dificultati in orice oportunitate.Optimistul gaseste oportunitati in orice dificultate,, Winston Churchill.Greseala pe care o vedem facuta cel mai adesea atunci cand vine vorba de ingrijirea oricarei pietre naturale este utilizarea produselor de curatat de uz casnic care sunt acide sau contin amoniac. Problema cu substantele chimice acide este ca acestea nu numai ca dauneaza sigiliului de protectie de pe piatra, dar pot deteriora suprafata.

La celalalt capat al spectrului, substantele chimice cu pH ridicat, cum ar fi amoniacul sau inalbitorul, de asemenea, dauneaza sigiliului pietrei si ar trebui utilizate cu precautie.Iti recomandam sa utilizezi numai solutii de curatare echilibrate dedicate ingrjirii pietrei naturale. Piesele de piatra naturala, pe care le ai in casa, au fost tratate cu un sigiliu de protectie la instalare. Acest sigiliu, din pacate, nu este permanent si nu poate preveni orice tip de daune si pete.Intretinerea si curatarea pietrei naturale este un procedeu simplu , nu este costisitor , se face prin aplicarea  periodica la  fiecare 1-3- 6-12 luni, dar asta depinde in mare masura de tipul de utilizare pe care il suporta piatra.La noi veti gasi solutii pentru: curatare profunda si a petelor persistente, tratament si protectie indelungata, revigorare si intensificare de culoare , curatarea si ingrijirea zilnica.

Dupa o discutie de cateva minute cu specialistii nostri vei avea solutia potrivita pentru ingrijirea suprafetelor de piatra naturala din casa ta. Si nu uita: „Cand cazi in capcana tristetii fa curatenie prin casa.” – Sofia Vicoveanca

 

 


Sezonul toamna –iarna ne face sa stam mai mult pe acasa.Acasa inseamna pentru fiecare din noi altceva , dar in mod sigur acasa inseamna un loc amenajat in stilul nostru . Perioada noiembrie /martie este momentul in care in domeniul montajului de piatra, lucrarile la exterior sunt cumva stagnate.Nu inseamna ca noi cei din domeniu intram in hibernare precum ursul pentru ca, lucrarile la interior si-au asteptat si ele randul si nu ne dau pace. Asadar in aceasta perioada atentia noastra este orientata cu aceiasi seriozitate catre executarea si montarea de glafuri, executarea si placarea politelor de semineu, executarea si montarea blaturilor de baie sau de bucatarie, executarea si montajul treptelor , placarea pardoselii si a peretilor verticali.
Cam toti la un moment dat cand am avut intentia de a demara un nou proiect ne-am pus ingtrebarea : ,,Cat de dificil poate fi ? ”; asta inainte de a te apuca de proiect fara sa ai cunostinte si informatii in domeniu .Dupa ce ai facut ceva munca de cercetare si ai reusit sa citesti cate ceva despre piatra naturala parca esti mai confuz decat la inceput si constati : ,,E mai dificil decat credeam ! ”si este si momentul in care parca ai vrea sa renunti dar decizi sa colaborezi cu o echipa specializata in domeniu.

Daca inca mai ai de montat glafuri, de placat o pardoseala sau ai schimbat mobila da bucatarie si doresti un blat de granit ,o vizita in showroom-ul nostru si o discutie cu echipa noastra iti pot oferii solutii.
Traim in secolul vitezei si multi vor ca lucrurile sa se intample acum si repede. Si-au pierdut rabdarea sau considera ca a avea rabdare este o pierdere de timp.Lucrul cu piatra naturala nu este unul simplu daca vrei sa beneficiezi de performanta, de o lucrare de calitate, rezistenta in timp, asa cum am scris de multe ori aici. Fiecare tip de piatra naturala, fie ca este calcar, ardezie, travertin, marmura sau granit are propriile caracteristici si structura.

Aceasta inseamna ca densitatea, grosimea si rezistenta fiecaruia pot varia foarte mult, facand din instalarea pietrei naturale o sarcina mai complicata in comparatie cu utilizarea placilor ceramice sau din portelan.
Activitatea noastra este incadrata in categoria celor care necesita timp pentru executie. Timpul este in directa corelare cu complexitatea lucrarilor ce urmeaza a fi executate. Pe unii incercam sa ii ajutam sa le realizam piesele de care au nevoie, pe altii pur si simplu datorita unor factori care nu tin de noi ( vremea, lipsa materialului pe stoc, amvergura lucrarii, etc. ) nu ii putem ajuta decat cu informatii si cu recomandarea de a demara lucrarea mai tarziu cand ne permit si conditiile meteo).

In toate activitatile noastre cautam sa facem lucruri din ce in ce mai bune. Este un semn de respect fata de clienti sa eliminam partile negative din activitatea noastra.In aplicarea strategiei noastre privind rezolvarea cerintelor specifice activitatii noastre stim ca „ succesul este suma unor eforturi mici, repetate zi de zi ,,–ROBERT COLLIER
Odata ce un client a ales sa lucreze cu noi trebuie sa ajunga la concluzia ca impreuna vom construi un pod peste toate dificultatile ce s-ar putea ivi in colaborare iar la final mai relaxat sa poata afirma ,, Hai ca nu a fost chiar atat de dificil !


Un an s-a incheiat , unul nou incepe.Unii dintre noi suntem multumiti caci in anul care tocmai s-a incheiat am reusit sa finalizam si sa realizam majoritatea proiectelor pe care le aveam in derulare.Indiferent daca faci parte din categoria celor care sunt fericiti ca au incheiat cu succes proiectele de anul trecut sau daca te numeri printre cei care nu au reusit acest lucru , cred ca iarna aceasta si inceputul de an sunt un prilej bun de a face planuri noi sau de a le reactualiza pe cele mai vechi .Cine ne impiedica sa visam? Nimeni si nimic. Nu este deloc rau sa visezi mai ales ca sustin ideea conform careia orice proiect realizat a fost odata un vis. Este important sa planifici inainte ,sa te asiguri ca timpul ,energia si banii vor fi cheltuiti bine.

Planurile se fac in tihna ,cu calm.Traim vremuri complicate cand tot mai multi si tot mai greu reusim sa atingem acasta stare.Suntem diferiti si fiecare dintre noi regaseste linistea in mod diferit si in locuri diferite.Pentru unii dintre noi casa este locul unde vrem sa gasim linistea, locul unde vrem sa nu ne gaseasca stresul, locul unde visam si ne facem planuri. Pentru aceia care se relaxeaza gatind in propria bucatarie sau daca nu iti place sa gatesti si relaxarea ta este sa stai confortabil intr-un fotoliu sa privesti si sa asculti cum trosneste focul din semineu ,savurand un pahar de vin sau o cafea si simti nevoia sa optimizezi coltul tau de relaxare , noi iti propunem cateva idei/planuri care sa te ajute sa gandesti un spariu conceput sa aduca un plus de confort.Un plan ar fi sa lasi in urma bucataria veche si sa gandesti un spariu conceput sa aduca un plus de confort . Un alt plan ar fi amenajare/placarea /decorarae unui semineu.

Stabileste prioritati pentru activitatile ce urmeaza a fi executate. Alege unul sau doua aspecte mai mari ale modernizarii bucatariei (cum ar fi podele, blaturi sau dulapuri) care conteaza cel mai mult pentru tine. Schimbarile care vor avea cel mai mare efect asupra vietii de zi cu zi vor fi analizate de la estetica la functionalitate. In acest mod vei fi sigur ca investesti in elementele cele mai importante pentru tine si familia ta. Cele mai multe reamenajari din bucatarie implica placari si/sau blaturi de piatra naturala.Semineul este o piesa de arhitectura traditionala dar si o sursa de caldura cu costuri mici intr-o incapere. Amenajarea unui semineu este o activitate ce presupune o corecta corelare intre estetic si functional. Materialele ce pot fi folosite sunt diverse asigurand o gama larga a posibilitatilor de amenajare.

De ce piatra naturala este un material consacrat pentru amenajarea o sa vezi in continuare. Piatra naturala absoarbe, depoziteaza si radiaza caldura. Piatra naturala este un material cu mentenata extrem de simpla. Longecitatea este o alta caracteristica ce avantajeaza piatra naturala. Acest material este unul dintre cele mai vechi materiale de constructie din lume. Piatra supravietuieste, in timp ce alte materiale se estompează si se degradeaza. Piatra naturala este durabila fiind practic indestructibila. Se poate utiliza fara urme de uzura si este extrem de rezistenta la efectele cauzate de apa si mucegai. De aceea, oamenii folosesc piatra in zone considerate ca fiind dificile (blaturi, pardoseli, bai, seminee, etc.).Pe langa bani, timpul este resursa limitata de aceea noi te vom ajuta sa iti duci la final planrile . Fiecare gestionam aceaste resurse asa cum credem de cuviinta ca este mai potrivit pentru noi. Este foarte dificil sa nu fi mereu in criza de timp sau de bani. Trebuie sa fii echilibrat si sa apreciezi intotdeauna corect aceaste resurse care se scurge pe langa tine mult prea repede. Atunci cand influenta asupra timpului tau, vine de la o terta parte mereu ai impresia ca cineva are tendinta sa te intarzie. Crezi ca noi cei care vom realiza proiectul tau de amenajare iti folosim coerent resursele? Dupa ce ai ales ce piatra folosesti si ai stabilit cu noi detaliile financiare de colaborare, urmeaza definirea termenelor de executie. Si tu si noi avem un scop comun. La finalul colaborarii sa existe o lucrare cu aspect estetic excelent, trainica si realizata cat mai repede unde sa poti visa si unde sa poti concepe alte planuri si alte proiecte . „Pentru a realiza lucruri mari trebuie sa si visam, nu numai sa facem. Trebuie sa si credem, nu numai sa planuim.” — Anatole France.


Iti place piatra naturala? Daca ai ajuns sa citesti asta sunt aproape sigur ca da. Oamenii obisnuiti, ca mine, apreciaza rocile pentru ca sunt utile, practice si frumoase Desii se intrevede o tendinta de schimbare in stilul de design interior, folosirea piatrei naturale in cadrul proiectului de renovare sau reamenajare este inca in tendinte deoarece indiferent de tipul pietrei, culoare sau finisaj , amemajarile care au la baza diferitele tipuri de piatra vor fi mereu un simbol al lucrului trainic si bine facut.

Inca din vechime oamenii au reusit sa lase urme ale iscusintei lor .Putina lume stie ca in Etiopia se afla unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj pentru crestinii copti :,, Lalibela,,. Aici se afla un ansamblu de 11 biserici sapate in piatra despre care se spune ca ar fi trebuit sa se numere printre cele 7 minuni ale lumii.La 6 ani dupa ce Lalibela a devenit rege, musulmanii au cucerit Ierusalimul si i-au alungat pe cruciati din orasul sfant (1187). Lalibela a avut un vis in care Dumnezeu i-a dat porunca si instructiuni sa construiasca un al doilea Ierusalim, un oras sapat in stanca vulcanica ,in capitala Roha. In timpul dinastiei Zagwe (sec Xll-Xlll) orasul se numea Roha si era capitala tarii. Aici, Regele Lalibela a construit un “nou Ierusalim” dupa ce Orasul Sfant a fost cucerit de catre musulmani si a fost inchis pentru crestini. Dupa construirea acesor biserici regele Lalibela a abdicat si s-a dedicat vietii religioase, traind intr-o pestera izolata. Biserica etiopiana il considera Sfant si il cinsteste.
Aproximativ 23 de ani a durat constructia acestor biserici.
Sunt 11 biserici ortodoxe dintre care 4 sunt separate de roca din care au fost create, iar celelalte 7 au un perete sau chiar acoperisul unit cu aceasta. Sunt sapate in piatra bazaltica rosiatica si grupate in doua diviziuni separate de canalul artificial care reprezinta raul Iordan, pentru a imita Ierusalimul. Pentru fiecare biserica s-a sapat un sant pe laturi apoi s-a excavat in jurul monolitului de piatra imens ramas la mijloc. S-a sapat in interiorul blocurilor de piatra si s-au creat bisericile.Acoperisurile se afla la nivelul solului, pe acestea ajungandu-se cu ajutorul unor podete de lemn.

Pe biserici s-au sculptat ferestre, usi, coloane,simboluri crestine musulmane sau svastici. Unele au si picturi murale. Intre biserici sunt tuneluri, trecatori, galerii,sisteme de canalizare, catacombe. Se spune ca totul s-a lucrat manual cu dalta si ciocanul, dar de fapt nu au fost gasite nici un fel de unelte care sa dovedeasca teoria.Traditia populara spune ca, în fiecare noapte, când mesterii mergeau la culcare, îngerii coborau şi continuau munca acestora pana la rasaritul soarelui, acestia muncind de doua ori mai repede decat oamenii.Sigur ca sunt si teorii care spun ca ceea ce oamenii vedeau ca ingeri care coboara din ceruri, sa fie de fapt extraterestrii care au ajutat la constructia ansamblului atat de repede.Bisericile sunt impartite astfel: in zona vestică, separată de celelalte:Biete Ghiorgis (Casa Sfantului Gheorghe) – cea mai cunoscuta, cea mai impresionanta si cea mai bine pastrata din tot ansamblul. Are o inaltime de 12,5 metri iar tavanul are forma unei cruci crestine.In zona nordica: Biete Medhane Alem  (Casa Mantuitorului Lumii) – cea mai mare din tot ansamblul si, totodata, cea mai mare biserica monolitica din lume. Aici se afla crucea regelui Lalibela.Biete Maryam (Casa Sfintei Maria) -aceasta se presupune a fi cea mai veche. Aici se afla, pe o coloană din piatra, chipul regelui Lalibela. La baza coloanei, scris cu litere de aur, este incrustat secretul construirii bisericilor si doar anumiti preoti pot citi acest text.Biete Meskel (Casa Sfintei Cruci), Biete Denagel (Casa Fecioarelor Martire),Biete Golgotha Mikael (Casa Golgotei și a Sfântului Mihail)– aici se afla si mormantul regelui Lalibela,iar picturile murale de aici reprezinta Sfanti in marime naturala. In zona estica:Biete Amanuel (Casa Sfantului Emanuel) ,Biete Mercoreos (Casa Sfantului Mercurius), Biete Abba Libanos (Casa Abatelui Libanos) – Legenda spune ca aceasta a fost construita, cu ajutorul ingerilor, intr-o singura noapte, de catre Meskel Kebra, sotia regelui Lalibela, in memoria acestuia. Biete Lehem (Casa Sfintei Pâini),Biete Gabriel Rafael (Casa Sfinților Gabriel si Rafael)

Situl de la Lalibela a fost inclus în patrmoniul mondial UNESCO în 1978.In bisericutele de piatra din Lalibela se slujeste in mod neintrerupt din secolul al XII-lea, de cand au fost construite. Din cei aproape 10.000 de locuitori ai orasului Lalibela, peste o mie sunt preoti.Fiecare biserica are preotul ei. In toate bisericile se intra abia dupa ce ai lasat incaltamintea  la usa.Viata orasului este animata de slujbe, cantari, procesiuni. In rest, Lalibela este un oras sarac, fara drumuri pavate, plin de praf si cu dese intreruperi de electricitate. Foarte putine autovehicule, de obicei cele cu care vin turistii. Atmosfera este ca de inceput de crestinism.Istoria a dovedit ca piatra naturala va continua sa fie o alegere populara pentru elementele arhitecturale in constructii. Este bine de stiut ca „piatra nu spera sa fie nimic altceva decat piatra. Dar, colaborand, se alatura altor pietre si devine templu.” – Antoine De Saint Exupéry