Noutăți

Foto 2

     Cred ca aniversarile sunt de bun augur si este bine sa creezi evenimente in baza lor. Acest articol are numarul 100 si ne bucuram ca am reusit sa iti aducem informatii, in mod sistematic, despre activitatea firmei noastre. Am comentat referitor la modalitatea in care abordam afacerea si la obiectul nostru de activitate: piatra naturala. In ultimele articole am facut o incursiune in showroom-ul nostru penru a-ti crea o imagine asupra posibilitatilor ce le punem la dispozitia ta, in calitate de client.

      Imaginile ce insotesc scrierea de astazi nu sunt trucate. Sunt imagini reale inregistrate intr-o locatie din insula Ikaria. Greu de imaginat cum cresc flori pe aceasta amenajare cu piatra naturala. Dar cresc… Prin prezenta lor aduc o stare de bine si optimism in acel mediu si de ce nu si celui care priveste imaginile. Sunt un simbol al indraznelii de a construi  ceva ce, in general, pare imposibil de realizat. Tu client intri in locatia noastra si soliciti un serviciu. Noi, cu experienta dobandita in timp, cautam cea mai buna solutie pentru rezolvare. De multe ori sunt limiari in rezolvare. Limitari legate de materiale, timp de executie, buget, etc. Ne place sa credem ca pentru orice problema (din domeniul nostru) exista o rezolvare. Daca solutia gasita pare imposibil de aplicat, asa cum am gasit o solutie, sigur exista si a doua. Acum, cand aniversam scrierea numarul 100, vrem sa sti ca am ajuns aici din dorinta de a fi mereu aproape de clienti. La noi intri cu o problema si sigur vei iesi cu o rezolvare pentru ca acesta este scopul activitatii noastre. Vrem ca mereu sa ne perfectionam si sa abordam subiecte din ce in ce mai complexe pentru ca „problema pe care o au oamenii nu este ca tintesc prea sus si esueaza, ci ca tintesc prea jos si reusesc.” — Michelangelo Buonarroti.


Foto 2

   O piesa care atrage atentia in showroom este lavoarul de piatra. Multi proprietari de case il prefera pe acesta in locul celui fabricat din alte materiale. Ca si omologul sau din ceramica, lavoarul de piatra raspunde cerintelor de estetica si functionare fara nici o problema. El aduce un factor de personaliate in baia ce il utilizeaza. Oferim multe tipuri de chiuvete de piatra realizate in colori si forme diverse.

      Alegerea unui lavoar inseamna luarea in considerare a mai multor variabile, pornind de la cele structurale care privesc pozitionarea conductelor de apa si a scurgerilor. Dincolo de această evaluare, trebuie luat in considerare functionalitatea, spatiul si forma. Functionalitate: o chiuveta este folosita zilnic si, prin urmare, trebuie să fie practica si usor de intretinut. Forma: geometrii moderne variaza de la a fi curbate la patrat, la adevarate capodopere asimetrice de design. Conceptul de forma se alatura dimensiunii si, in general, cele doua variabile trebuie considerate in paralel. Spatiu: această variabila este cruciala deoarece exista chiuvete de diferite dimensiuni care pot fi adaptate la bai mici sau camere mai mari. Dimensiunea trebuie să fie proportionala cu spatiul din jur. O chiuveta mare intr-o camera de baie mica va da un sentiment de opresiune. O chiuveta mica intr-un spatiu mare are toate sansele sa nu  fie foarte functionala. Prin urmare, este necesar un echilibru bun in proportii. Este greu sa nu iti placa  o chiuveta frumoasa din piatră naturala, dar de multe ori te intrebi „este dificil sa ai grija de ea?”. Curatarea unui lavoar din piatra naturala nu este deloc complicata si de fapt nu necesita mai multa grija decat alte materiale. Daca pui in lavoar un produs care ar putea patrunde si pata, sterge imediat inainte de a avea o sansa sa se impregneze in piatra. Materialul de etansare cu care este tratat lavoarul creează o bariera pentru incetinirea absorbtiei, dar este intotdeauna mai bine sa actionezi prompt. Exemple de produse care pot pata sunt cafeaua, ceaiul, vinul rosu, substanta pentru curatarea unghiilor,  colorantul pentru par. Lavoarul este un obiect obisnuit in orice baie, dar pentru noi conteaza sa aducem idei si evident solutii performante pentru ca „excelenta inseamna a face lucruri obisnuite intr-un mod iesit din comun.” — John Gardner


Foto 2

     Intr-un articol anterior am vorbit despre slate designEste un material extrem de versatil si m-am gandit ca este interesant sa insist asupra modalitatii de lucru cu el. Montajul materialului este rapid, simplu si usor. Pur si simplu aplici adezivul corespunzator (recomandat de specialistii nostri) pe partea din spate a placii, cu spaclul potrivit pentru substrat si montezi foaia în pozitie. Dupa ce adezivul s-a intarit, poti finisa marginea cu orice vopsea sau elemente de tapiterie pentru a potrivi sau accentua decorul. Limita nu este data de montaj ci de imaginatia cu care creezi amenajarea. Putem sa te ajutam cu idei si sfaturi folosind experienta noastra, acumulata in timp.

    Furnirul de piatra flexibil poate fi utilizat in multe din aplicatii ca si alte produse laminate subtiri. Se poate indoi pana la o raza mica in functie de culoarea sau tipul de piatra. Cu ajutorul caldurii, uneori poate fi obtinuta o raza mai mica. Testarea trebuie intotdeauna efectuata inainte de instalare. Curbura este posibila spre interior sau spre exterior pentru a indeplini un anumit aspect sau arhitectura. Fibra de sticla este cu care este armat slate design ii confera rezistenta si  flexibilitate superioara.

      Pregatirea suprafetei care urmeaza a fi acoperita este aceeasi ca si pentru piatra naturala normala. Timpul utilizat in pregatirea zonei de lucru va fi extrem de util. O fixare preliminara uscata a furnirului permite ajustarea si orientarea foilor, modelelor, texturilor si culorilor individuale inainte de plasarea finala. Decuparea liniilor drepte si a curbelor poate fi facuta cel mai bine cu ajutorul foarfecilor de tabla. Slate design poate fi aplicat pe placi MDF, HDF, melamina, caramida, blocuri si placi de beton, pereti tencuiti mortar, gips carton, placaj, acrilic sau alte folii de plastic. Suporturile din beton si zidarie trebuie sa aiba cel putin 28 de zile vechime.

       De cate ori gandesti la formarea unui bloc de piatra imediat faci legatura cu dalta si ciocanul. Este logic. Slate design te ajuta sa avansezi si sa vezi ca daca „logica te va duce de la A la Z. Imaginatia te va purta dincolo de limite.” — Albert Einstein


Foto 2

     Avem in showroom si placi de ardezie. Este un material ce se utilizeaza des in placari, indiferent de conditiile de exploatare. Cand te gandesti la ardezie imediat ai in vedere placarea unei pardoseli, o alee din gradina sau poate o vatra de semineu. Chiar daca acestea sunt utilizarile generice pentru ardezie, intr-o lume moderna, incepem sa folosim resursele ardeziei si pentru alte domenii poate mai putin legate de piatra naturala. Nu este o surpriza faptul ca acest material atragator si durabil este o alegere populara a proprietarilor de case, dar ce alte utilizari poate avea ardezia?

     Cand utilizatorii au inceput sa se simta frustrati de deformarea si deteriorarea meselor de piscina si biliard din lemn ei au cautat un nou tip de material. Ardezia a fost materialul care indeplinea criteriile de a fi neted si ieftin, fara a se deforma in absorbtia de umiditate. Este ideal pentru mesele de biliard, deoarece se imparte în mod natural in bucati mai mari, mai largi si poate fi, de asemenea, lustruit formand o suprafata neteda. Datorita durabilitatii sale, multi producatori ofera garantie pe viata.

    Ardezia poate fi folosita la a crea baze de lampa uimitoare, carcasa pentru ceasuri, suporturi pentru lumanari si multe alte accesorii. Produsele pentru birou, din ardezie, pot adauga o nota de clasa, sofisticare si stil biroului tau, fiind utile, practice si durabile.

   In bucatrie, chiar daca blatul ar putea fi facut din ardezie, exista multe alte elemente ce s-ar putea realiza din ardezie. Obiectele care variaza de la o placa de branza la un raft sau suportul pentru condimente pot fi făcute din ardezie. Servirea mesei pe o placa de ardezie este un element de distictie.

    Am folosit ardezia ca baza de inspiratie pentru elemente ce nu sunt specifice utilizarii pietrei naturale. Ne place sa credem ca datoria noastra este de a crea nou chiar si intr-un domeniu cu vechi state de functionare asa cum este piatra naturala. Directia pe care o urmam este sintetizata in cateva cuvinte: „fa-ti datoria oricand. Totdeauna va fi cineva care sa te vada: tu insuti.” — Nicolae Iorga


Foto 2

    Suntem obisnuiti cu cereri excentrice din partea clientilor. Unele sunt izvorate din dorinta de a avea parte de o amenajare care sa impresioneze la maxim, altele sunt pornite de la lipsa unor cunostinte elementare in ceea ce priveste piatra naturala. Oricare ar fi solicitarile tale pornim de la ideea ca trebuie sa iti transformam in realitate visul. Stim ca dorinta de a realiza un lucru care sa bucure si sa impresioneze mult timp este arzatoare asa ca noi  vom gasi solutii si nu vom da motive de nerealizare.

       Am facut aceasta introducere datorita materialelor pe care le prezint astazi, materiale care au asa, in stare initiala, fara montaj, un factor de „wow” foarte ridicat. Imaginatia si experienta in domeniu sunt ingrediente importante in conceperea lucrarii. Nu trebie sa iti creezi probleme in ceea ce priveste experienta in domeniu. De aceea suntem aici si  avem acest specific de activitate, sa te ghidam si sa iti oferim informatiile corecte pentru a-ti fundamenta deciziile.

     Placile de piatra naturala, pe care le avem astazi in atentie ofera beneficii estetice si de performanta reflectand tendinta actuala pentru suprafetele naturale si tactile. Au capacitatea de a realiza o suprafata fiabila si dura. Tonurile de culori variate, cu un finisaj adecvat, consolidează estetica naturala si, daca este intretinuta corect, suprafata va produce acelasi rezultat pentru o durata foarte lunga de timp. Nu este usor de pus in opera un astfel de material. Culorile si venaturile sunt de o mare diversitate ceea ce creaza oportunitati si chiar ajuta imaginatia sa dezvolte o tema. Combinatiile de pus in proiect sunt precum notele muzicale. Puse pe portativ notele nu vor crea singure o melodie. Regulile de compunere creaza armonia asa ca in muzica. Tu vii la noi cu tema, noi cu experienta si impreuna cu imaginatia pentru ca „posibilitatile sunt numeroase atunci cand ne decidem sa actionam, si nu sa reactionam.” — George Bernard Shaw