Noutăți

Foto 2

     Sunt multe tipuri de piatra naturala pe care le poti utiliza in amenajarea ta. Este greu sa alegi. Pe de alta parte este un avantaj sa ai multe posibilitati de alegere. In postarile urmatoare voi prezenta mostre ce pot fi gasite in showroom nostru. Aici, odata cu vizualizarea mostrelor vei beneficia si de consiliere specializata in ceea ce priveste utilizarea diferitelor tipuri de piatra naturala.

     Granitul este o piatra cu personalitate. Mostrele pe care le scot in evidenta astazi pot fi usor asemanate cu marmura. Apropierea de marmura se datoreaza structurii si prezentei cristalelor foarte mari. Materialul necesita mai multa atentie la prelucrari si manevrare pana la montaj. Avantajul estetic al cristalelor duce la obtinerea unor piese cu aspect de unicat  (doua piese montate una langa alta vor da senzatia ca sunt materiale diferite). Taierea se face in conditii speciale pentru ca riscul de fisurare este mai mare decat in cazul altor tipuri de granit care sunt mai dure si mai compacte. In urma debitarii pot sa se desprinda cristale de pe muchiile de taiere rezultand un cant rugos (dinti de soarece) sau chiar sa se desprinda o bucata de cristal din structura materialului rezultand o piesa neconforma (spre exemplu: un glaf din care s-a desprins un colt). Prelucrarea cantului necesita scule speciale. Aceasta familie de granit nu are varianta de placaj si nici varianta fiamata. Efortul suplimentar al prelucrarilor este rasplatit de rezultat: o lucrare cu aspect de unicat.

     Din punct de vedere al costurilor este foarte important sa ramai cu ideea pe care am mai amintit-o in scrierile din acest blog: gasim solutii pentru fiecare buget. Comunicarea cu specialistii nostri este esentiala si trebuie sa stii ca in politica noastra comerciala nu agream ideea de a fi insistenti in a te convinge sa intri in colaborare cu noi. „Cu Dumnezeu poti fi insistent, de fapt, e singurul caruia ii place asta; cu oamenii trebuie sa fii exact invers” – Michelle Rosenberg. Consideram ca este de datoria noastra sa aducem argumente reale care sa te ajute sa iei o decizie corecta privind punerea in opera a proiectului tau.


Foto 2

Piatra naturala este un produs de o frumusete aparte care amplifica atractia peretilor, semineelor, scarilor, blaturilor, teraselor si inca a multor elemente de arhitectura. In zilele noastre, acest material isi gaseste loc in multe zone din cauza simtului pe care il adaugaFoto 3 decorului si datorita valorii pe care o da  locului amenajat cu ajutorul ei. Suntem pe un teritoriu in care este normal sa atrag atentia asupra pietrei naturale si sa scot in evidenta ca desi este un material vechi s-a reusit realizarea unei formule noi – slatedesign sau furnirul de piatra flexibil. In 1995, un designer de mobila din artar, Gernot Ehrlich din Germania, a constatat ca atunci cand rasina folosita pentru a lega placile de ardezie a fost indepartata de pe o masa, a fost atasat la rasina un strat de piatra. Dupa ani de cercetare procesul a fost perfectionat  pentru o intreaga serie de produse noi – furnirul de piatra flexibil. Este un competitor formidabil si o alternativa durabila pentru amenajari la care piatra naturala parea ca ar fi dezavantajata. Volumul si greutatea pietrei puteau fi elemente limitative in anumite situatii. Aparitia acestui material ce se prezinta in foi subtiri, flexibile si mai ales usor de montat in cele mai diverse situatii, aduce piatra naturala in pozitie fruntasa a materialelor de Foto 4amenajare. Odata montat furnirul de piatra flexibil nu necesita refacere pentru o perioada lunga de timp. El adaugă eleganta ambiantei care este atemporala. Este larg admirat pentru ca este usor de instalat si mai usor de intretinut. Acesta genereaza un farmec al lumii vechi si o atractie ultramoderna, in acelasi timp. Camera de zi, biroul, biblioteca, holul, sala de vizitatori sunt cateva dintre punctele in care furnirul de piatra isi poate gasi loc. Un perete din curtea din spate poate fi decorat asa. Poti sa il aplici pe un perete existent sau pe unul nou si aspectul magnific de piatra va cuceri privirea. Daca se asigura o instalare corespunzatoare, peretele tau de furnir din piatra isi va pastra farmecul pe o perioadă lunga de timp. Va fi capabil sa reziste schimbarilor meteorologice si sa isi păstreze aspectul maiestuos pentru anii urmatori. Aspectul fina al amenajarii va da impresia că ai cheltuit sume exorbitante dar nu este de fapt asa. Terasa exterioara poate sa isi asume o senzatie de clasa datorita aspectului de placare cu piatra naturala. Este doar furnirul pe piatra flexibil corect montat chiar daca suprafele acoperite sunt curbate. Materialul variaza în functie de grosime, culoare si textura dar va purta culoarea si textura pitrei oringinale din care a fost realizat.  Ti-e teama de nou, ia in considerare ca „dacă nu vrei să fii vreodată criticat, atunci, pentru numele lui Dumnezeu, nu face nimic nou! „ – Jeff Bezos.


Foto 2

     Te-ai bucurat de albul curat al iernii, ai trecut peste zilele friguroase si incet, incet s-a dus iarna. Odata cu luna martie florile incep sa ia locul zapezii si ai un nou inceput. Ca in fiecare an acesta se cheama: primavara. Cred ca acum tot omul asteapta florile, mai ales ghioceii. Este anotimpul in care se amenajeaza gradinile si asa vei avea si parfumul proaspat al naturii laFoto 3 inceput de vegetatie. Piatra naturala a fost de secole si va ramane un material popular in amenajarea gradinii.  Acest material combina frumusetea cu rezistenta in fata timpului. De fapt piatra este un simbol al puterii si sperantei. Granitul este potrivit pentru amenajarea gradinii. Datorita densitatii sale inalte, nu absoarbe apa si astfel poate rezista la temperaturi scazute. Nuantele de culoare sunt foarte asemanatoare cu cele naturale si permit crearea de compozitii atractive. Nici ardezia nu trebuie neglijata in gradina. Placajele si zidurile decorative sunt elemente potrivite pentru ea. In gradina amenajata cu piatra naturala elementul principal de design va fi mereu zidul. Foto 4Construit cu bucati de piatra sau placi de dimensiuni diferite, zidul va imparti diferitele zone. Se pot crea colturi confortabile de relaxare. Este, de asemenea, o mare oportunitate pentru multe dintre plantele pe care le ai in gradina. Ele par mult mai dramatice pe peretele din piatra naturala. De altfel exista  soiuri de flori ce cresc direct pe perete sau printre pietre si dau o atmosfera prietenoasa. Poteci si scari placate cu piatra naturala creaza mereu o imagine de poveste a gradinii. Totul depinde de gustul si bugetul tau. Exista si solutii economice de amenajare. Una ar fi acoperirea potecilor cu pietricele mici ori piese mici de granit sau ardezie. Suntem in perioada cand Sarbatoarea Femeilor ocupa primul loc in atentia noastra. In fiecare zi, din Martie, avem motive pentru a trimite urari catre toate femeile care citesc aceste randuri. Sa le  dorim o primavara de vis asa cum „Florile primaverii sunt visele iernii povestite dimineata, la micul dejun al ingerilor„. – Khalil Gibran.


Foto 2

    Casa este locul unde vrei sa gasesti linistea, locul unde vrei sa nu te gaseasca stresul, locul unde familia are prioritate. Amenajarea casei este o activitate pe care o privesti ca fiind calea spre a iti asigura confortul. Odata cu acest lucru consumi resurse dar sa nu uiti ca acestea sunt indreptate spre o directie ce asigura si eficienta. Spun asta pentru ca investitia in casa va duce laFoto 5 cresterea valorii proprietatii. Sa nu uiti si partea romantica bucuria de a transpune in realitate un vis. Piatra naturala este un material vechi – oamenii l-au folosit pentru a construi casele lor de secole. De-a lungul anilor, profesionisti in domeniu au descoperit cum sa maximizeze potentialul pietrei naturale, potential ce se caracterizeaza prin putere, frumusete si utilitate. Mereu venim la analiza costurilor financiare si tot asa reiterez ideea conform careia intr-o disutie cu noi te vei convinge ca exista solutii de utilizare a pietrei naturale „pentru toate buzunarele„. In exteriorul casei piatra naturala va asigura aspectul de originalitate. Alei, pervazuri, coronamente, scari exterioare vor da aspect atemporal cu caracter de durabil si ambient placut. Un perete cu piatra mica sau un zid de piatra scund, in jurul a doua laturi ale unui colt al terasei din spate, creeaza un „amplasament adapostit” unde se poate petrece timp in aer liber. Sunt elemente primitoare ce schimba aspectul curtii. Folosind piatra naturala in interiorul casei tale, asa cum am aratat in postarile anterioare, majoritatea proiectelor din interior implica bucataria si baile. Din dialogul, cu cei care au intrat in showroom la noi, reiese ca utilizarea placilor ceramice este considrata solutia economica. NuFoto 4 porni cu idei preconcepute deoarece este important sa analizam mai multe aspecte ale proiectuui tau si numai dupa aceea sa tragi concluzia finala. Nu trece usor cu vederea peste pardoseli. Costurile variaza in functie de complexitatea designului si a tipului de piatra naturala. Este posibilă mentinerea costurilor la un nivel scazut prin incorporarea placilor mai mari intre alte tipuri de piatra naturala. Cert este ca impreuna vom gasi solutii ca tu sa te poti bucura continuare de „factorul wow” al modelului sau formei, fara a fi apasat in mod colpesitor de costurile financiare. Utilizarea pietrei naturale in amenajarea casei tale este intotdeauna  o investitie solida cred ca merita pentru ca „Acasă este acolo unde-ţi este inima.” – Pliniuce Batran


Foto 2

     Bucataria are un impact major asupra calitatii zilnice a vietii. Este un spatiu in care familia petrece mult timp si tocmai din acest motiv renovarea incaperii poate fi considerata o activitate deosebita. Este important sa planifici inainte sa te asiguri ca timpul, energia si banii vor fi cheltuiti bine. Pregatirea pentru o reamenajare a bucatariei poate parea coplesitoare, dar nuFoto 4 trebuie sa fie. Alegerea firmei care va executa lucrarile trebuie sa fie facuta cu multa atentie. Referintele conteaza. De regula nu veti gresi daca apelezi la o firma cu care ai mai executat lucrari de mai mica amploare si ai fost multumit. Stabileste prioritati pentru activitatile ce urmeaza a fi executate. Alege unul sau doua aspecte mai mari ale modernizarii bucatariei (cum ar fi podele, blaturi sau dulapuri) care conteaza cel mai mult pentru tine. Schimbarile care vor avea cel mai mare efect asupra vietii de zi cu zi vor fi analizate de la estetica la functionalitate. In acest mod vei fi sigur ca investesti in elementele cele mai importante pentru tine si familia ta. Cele mai multe reamenajari din bucatarie implica placari si/sau blaturi de piatra naturala. Noi te vom ajuta in ceea ce priveste aceste elemente. Este esential sa ne contactezi  inainte de a incepe renovarea. Vom discuta si analiza planurile tale si avem disponibilitatea de a verifica  spatiul, astfel incat sa identificam Foto 3eventualele constrangeri care mai tarziu ar putea sa creeze probleme in derularea activitatii. Este bine sa deschzi o foaie de calcul pentru planificarea bugetului. Ai grija de o marja de 5% pentru a fi pregatit pentru cheltuieli neasteptate. Care sunt avantajele renovarii bucatariei? In primul rand va creste valoarea proprietatii. In al doilea rand se ridica nivelul de confort casnic. Costul financiar este important, dar ia in considerare beneficiile unei renovari care nu sunt cunatificate in lei.  Gandeste cat de mult timp se petrece la pregatirea cinei sau turnand cateva pahare de vin cu prietenii sau luand o gustare dupa scoala cu copiii. Dacă tu si familia ta te simti mai bine  intrand intr-un spatiu cu dulapuri rezistente noi si piatra naturala in blaturi si placari, atunci renovarea este o investitie ce merita realizata. Si nu uita ca „frumoasa calatorie de astazi poate incepe numai atunci cand invatam sa lasam in urma ziua de ieri.” – Steve Maraboli.