Noutăți

Foto 3

Amenajarea bucatariei presupune sa iei in considerare dulapuri, blaturi, culori pentru vopsea si pardoseala, etc. Proprietarii de case analizeaza factori precum costul, intretinerea si valoarea revanzarii atunci cand au in vedere un nou design. Noi asiguram asistenta pe aceasta tema asa ca Foto 5 vreau sa scot in evidenta astazi cateva idei legate de mozaicurile din sticla si pietrele naturale – travertinul, marmura, calcarul si granitul. Sunt doua optiuni care atrag atentia in domeniu de mai sus si asigura calea de acces catre acel factor pe care l-am numit: Wow. Voi face o paralela cu argumentele pro si contra pentru cele doua solutii.
Mozaicul de sticla se recomanda prin:                                                             1. Ofera un aspect luxos si prin anumite combinatii de culori si forme poate face o compilatie artistica.
2. Sunt mereu in trend si fac parte din suma de motive ce cresc valoarea casei daca intentionezi sa iti listezi casa in viitorul apropiat. O reversare din sticla poate sigila afacerea.
3. Sunt relativ usor de curatat fara a necesita o selectie atat de riguroasa a produselor de curatare ca la piatra naturala.
Foto 4Mozaicul de sticla nu este avantajat de:
1. In general, costa mult si investitia trebuie sa fie sustinuta de un buget generos.
2. Valoarea revanzarii pe termen lung este discutabila atunci cand vine vorba de mozaicuri din sticla. Schimbarea modelelor este foarte dinamica. Pe termen lung trebuie sa iei in calcul piatra naturala.
3. Sunt rareori unice. Majoritatea stilurilor sunt produse in masa, ceea ce elimină factorul de noutate. Nu sunt ca piatra naturala, care este un produs deosebit si unic.
Piatra naturala se recomanda prin:
1. Dacă reinnoiesti, avand in vedere revanzarea viitoare, utilizarea pietrei naturale ar trebui sa se afle în partea de sus a listei. Nu numai ca travertinul si marmura – pentru a numi două – sunt atemporale, dar sunt, de asemenea, bine apreciate. Piatra naturala atrage clientii indiferent daca vei vinde in 5, 10 sau 15 ani.
2. Nu există doua lucrari din piatra la fel. Frumusetea pietrei naturale este ca nu va arata niciodată exact ca a aproapelui tau. Variatia este o proprietate inerenta a pietrei, chiar si in doua piese cu aceeasi culoare. Toate venele si vartejurile vor apartine in mod unic bucatariei tale.
3. Nu costa o avere. Piatra naturala este prietenoasa cu bugetul.
Piatra naturala nu este avantajata de:
1. Este mai greu de curatat. Gropile si canelurile fac sa fie mai dificil de sters murdaria si praful prinse intre ele. De asemenea, trebuie să fii selectiv cu produsele tale de curatare.
2. Nu este perfect rezistenta la apa sau la pete. Pietrele sunt natural poroase tind sa absoarba petele si apa.  Este important sa iti sigileai piatra la fiecare doi ani pentru a o proteja impotriva grasimii si a murdariei.
3. Poate avea o variatie prea mare. Piatra naturala este imprevizibila. Exista o sansa foarte mare  ca amenajarea ta sa arate cu totul diferita de cea pe care ai vazut-o in showroom. De obicei, varianta nu este o problema, iar majoritatea proprietarilor aleg piatra naturala pentru un aspect diversificat.

In final concluzionam ca oamenii si materialele trebuie sa se incadreze in ideea conform careia „Nu e destul sa fii bun. Trebuie sa fii bun de ceva.”  – Tudor Arghezii


Foto 2

        Proiectul tau are intotdeauna un interes aparte pentru culoare. Aceasta este subiectul care acapareaza mai mult de 60% din efortul de proiectare al amenajarii.  Poate ca nu exista nimic atat de linistitor ca o paleta de culori neutre, mai ales atunci cand acele culori neutre provin din natura. In acest sens folosirea piatrei si a lemnului pentru a crea un interior frumos si relaxant Foto 5este o cale buna de urmat. Stii foarte bine cat de importanta este prima impresie, la vederea  unei camere. Daca este bine amenajata, are anumite spatii care, la prima vedere, iti opresc respiratia, deoarece elementele sale sunt atat de diferite vizual, dar se potrivesc impreuna. Alte camere par sa cada, pentru ca ceva lipseste. Contrastul este ingredientul secret care ofera impactul acelor spatii memorabile. Atunci cand este utilizat corect, acest principiu de proiectare fundamentala poate adauga o doza imensa de interesFoto 3 vizual pentru camera ta. Lemnul si piatra naturala sunt materiale ce pot crea ambianta descrisa mai sus. Doua tipuri de contrast sunt cel mai des utilizate: cel de culoare si cel de textura. Culoarea este probabil cea mai evidentă si cea mai facila utilizare a contrastului. Utlizand intr-o camera o schema de culori complementare se va crea cel mai puternic impact. O culoare trebuie sa aiba un rol dominant, in timp ce cealalta o accentueaza. Textura se refera la modul in care percepi elementele de design. De exemplu, imagineaza-ti cat de diferit simti sa treci mana peste fata racoroasa a unui blat de piatra si mai apoi  peste placarea de lemn a peretelui. Completarea a doua texturi contrastante adauga o greutate vizuala in spatiu. Daca proiectul tau este corect analizat te putem ajuta sa il pui in valoare si sa nu ajungi in situatia in care „Lemnul se usuca, piatra crapa, insa omul rabda.” – proverb albanez.


Ai cautat prin reviste de design interior si te-a impresionat piatra naturala frumoasa gasita in paginile lucioase. Apoi vi la noi, in showroom, si simti aproape netezimea blaturilor de bucatarie din marmura sau textura aspra a pietrei ce inconjoara semineul. Deja iti doresti luxul.  Vrei sa realizezi un proiect impresionant, un proiect de vis. Viata este insa reala si imediat considereantele de natura financiara, practica, tehnologica, etc. te aduc cu picioarele peFoto 3 pamant. Rolul nostru este de a nu te lasa sa ai un impact dur la intalnirea cu realitatea. Stim cum sa te ajutam sa ajungi la atingerea luxului dat de piatra naturala, sa ai aspectul pe care il doresti pentru proiectul tau dar sa nu iti distrugi bugetul. Da, folosim compromisul bazat pe acord si ne ferim de jumatatile de masura. Asta inseamna solutii competitive ce pastreaza un nivel calitativ impecabil. Cantitatile mici pot fi foarte eficiente si dramatice daca sunt localizate în zone cu vizibilitate ridicata. De exemplu, incorporarea unei placi din piatra naturala intr-o bucatarie arata ca aspectul luxos pe care un proprietar ar putea sa-l doreasca, fara a adauga mult in costul general al proiectului. Zonele Foto 4mici placate, ofera o oportunitate excelenta de a arata frumusetea naturala a pietrei. Detaliile conteaza si cheltuielile se concentreaza pe evidentierea acestor detalii, in loc sa plachezi un spatiu mare, cum ar fi o intreaga bucatarie sau baie cu piatra naturala. Un alt mod de a face piatra naturala sa „colaboreze” cu bugetul tau este sa nu uiti ramasitele. Acestea pot fi utilizate pentru a crea o unitate de rafturi personalizate sau chiar placare cu piese neuniforme. Atingerea factorului „wow” se poate face prin crearea unui perete focal, in camera, folosind doua placi mari cu design deosebit. Este o alternativa la placarea intregii camere cu piatra naturala. Si nu uita: culorile neutre vor echilibra piesa focală dramatica fara a-ti zdrobi bugetul. Exista o regula in compromis: „Fereste-te de jumatatile de masura.” — Theodor Fontane.


Foto 2

      Am folosit, pe parcursul ultimelor publicatii, exemple cu cele mai importante 10 site-uri megalitice din Europa. Inca din vechime oamenii au reusit sa lase urme ale iscusintei lor. Acestea impresioneaza si in zilele noastre. Sunt un model de urmat, un model al perfectiunii ce nu poate fi atins dar, privind in directia lor, vom avea certitudinea ca nu ne ratacim. Noi si clientii nostri ramanem cu amintiri in urma colaborarilor. Fiecare dorim ca acestea sa fie mereu pozitive Foto 4si durabile in timp. Verticalitatea unei activitati este intotdeauna durabila. Pietrele Callanish sunt un aranjament de pietre in picioare plasate in forma de cruce cu un model central de cerc. Acestea au fost ridicate în epoca neoliticului tarziu si au folosit pentru activitatea rituala din epoca bronzului. Sunt in apropiere de satul Callanish (Gaelic: Calanais ) de pe coasta de vest a Lewis în Outer Hebrides, Scotia. Cercul de piatra central a fost executat intre 2900 si 2600 i.Hr. Nu este clar daca aliniamentele de piatra au fost construite in acelasi timp cu cercul Foto 3sau ulterior. Nu se stie de ce au fost ridicate pietrele in picioare la Callanaish, dar cea mai buna presupunere este ca a fost un fel de observator astronomic. Patrick Ashmore, care a excavat la Callanaish la inceputul anilor 1980, scrie: „Cea mai atractiva explicatie… este ca, la fiecare 18,6 ani, luna innebuneste in special pe dealurile din sud. Pare sa danseze de-a lungul lor, ca un mare zeu care viziteaza pamantul. Cunoasterea si prezicerea acestui eveniment ceresc au dat autoritate pamanteasca celor care au urmarit cerul. ” Activitatea noastra are ca rezultat lucrari destinate a fi utilizate pe perioada indelungata. Stim ca atitudinea noastra va avea o influenta majora asupra amintirilor pe care clientul le pastreaza legat de colaborare si actionam in cunostinta de cauza. Cerem mereu clientilor sa tina cont de sfaturile noastre pentru ca la final „Ramane ca fiecare să aiba amintirile pe care le merita.” — Octavian Paler


Foto 2

Cererile de oferta privind produsele noastre, sunt elemente cu care ne intalnim zilnic. Furnizam informatii si mereu suntem atenti sa ne asiguram ca beneficiarul are posibilitatea de a corela oferta financiara cu calitatea lucrarii realizate. Din pacate, de cele mai multe ori, Foto 6pretul este informatia definitorie in luarea deciziei. Sunt firme care comunica modalitatea de evaluare a ofertei si descoperim cu stupoare ca pretul reprezinta 70-75% din punctajul de Foto 5clasificare. Am spus din prima pagina a site-ului nostru ca nu suntem interesati de acest segment de public pe care il numim cel al vanatorilor de pret. Oare cunosc ei ce inseamna sa creezi valoare? Eu cred ca pana la urma apreciaza valoarea dar, nu stiu sa o caute. Monumentul Menga Antequera din Spania este cel mai mare monument megalitic din Europa. Are aproape 30 de metri lungime. Cea mai mare piatra verticala cantareste 180 de tone. Spre comparatie, cea mai grea piatra de la Stonehenge, cantareste 40 de tone. Constructia cuprinde trei sectiuni diferite. Primul este un coridor deschis sau o portiune de pridvor atrium care ar fi fost partial sau complet neacoperita, ceea ce duce la o sectiune de pasaj sau coridor de patru pietre. Aceste „pietre” de intrare supradimensionate au devenit imaginea iconica a monumentului. A fost construit folosind „tehnica ortostatica”, ceea ce inseamna construirea unui zid din „plantarea” pietrelor mari verticale numite ortostate. Urmeaza asezarea pietrelor orizontale pentru a forma acoperisul. Monumetul are 27,5 m lungime, in timp ce inaltimea creste treptat de la 2,7 m la intrarea la 3,5 m la capatul indepartat. Cel mai lat punct este de 6 m spre spate, cu un put de podea cu diametrul de 1,5 m si adancimea de 19,5 m. Patru stanci enorme formeaza acoperisul de 250 de tone. Arheologii aprecieaza data constructiei intre anii 3750 – 3650 i.Hr. Cum au facut constructorii sa ramana, peste veacuri, o valoare? Cred ca au stiut ca „Dumnezeu vinde bunuri pe un singur pret: munca.” – Leonardo da Vinci