Materiale

Marmura

Marmura este o roca metamorfica, compusa in cea mai mare parte din calcit si obtinuta prin metamorfoza calcarului. Finetea granulatiei permite slefuirea pana la obtinerea unui finisaj de un luciu deosebit, punand în valoare atat nervurile, cat şi nuanta.

Marmura este folosita in special pentru placarea pardoselilor si peretilor, dar poate fi folosita cu succes si pentru executarea scarilor sau glafurilor pentru geam sau a unor blaturi superbe de baie, bucatarie. Produsele din marmura ofera un aspect unic caracterizat prin frumusete deosebita si eleganta.

*Suprafetele pot avea urmatoarele finisaje: lucios sau scapitat.


Granit

Granitul este o roca magmatica masiva, cu granulatie mare (cristale cu dimensiunea  de cativa milimetri), formata la adancimi mari, continand in principal cuart, feldspat sau minerale de culoare inchisa,  ca mica. Este roca cea mai raspandita in scoarta terestra.

Granitul imbina rezistenta sporita cu diversitatea texturii si aspectul rafinat. In functie de model, placile de granit se pot utiliza la amenajari interioare si exterioare: bai, sufragerii, bucatarii, terase, pavaje, in spatii umede, in conditii de trafic mediu si intens. In termeni de cromatica, granitul prezinta in cele mai multe cazuri o mare uniformitate a texturilor si a nuantelor, insusire prin care poate face ca spatiul amenajat sa para mai mare decat este in realitate.

*Suprafetele pot avea urmatoarele finisaje: fiamat sau lucios.


Travertin

Travertinul este o rocă sedimentara poroasa de calcar, care are o culoare  alb, gri sau galbui pana la brun.

Se foloseste ca piatra de constructie la placatul fatadelor, peretilor interiori si a pardoselilor sau pentru blaturi de bucatarie sau baie, terase, fatade, ancadramente, trepte, coloane, semineuri.

Are o buna rezistenta la compresiune, la solicitari mecanice, la uzura si factorii atmosferici.

*Suprafetele pot avea urmatoarele finisaje: antichizate, matuite, periate, chituite, chituite & matuite, cioplite-scapitate, bush hammered-buciardate.


Calcar

Calcarul (sau carbonatul de calciu) este o roca sedimentara, dominant organogena, de culoare alba, cenusie sau galbena. Roca este compusa in special din minerale de calcite si aragonite. Calcarul se poate recristaliza devenind  marmura.

Calcarul se formeaza in general din sediment biogene, dar mai pot fi rezultatul unor reactii chimice sau proceselor clastice.

Calcarul are o utilizara larga, diferentiata dupa caracteristicile rocii. Calcarele cu o structura compacta, masiva se pot folosi ca elemente decorative in constructii. De asemenea, calcarul este folosit in industria ceramicii si a sticlei.

*Suprafetele pot avea urmatoarele finisaje: lucios, mat, periat.

Slate Design – Placaj inovativ din piatra naturala

Placajele din piatra SlateDesign se obtin prin desprinderea straturilor de sist. O parte a produsului este piatra naturala  iar partea din spate este un suport de fibre naturale sau fibre de sticla, neagra ori transparenta intarite cu rasina sintetica. Astfel, se obtin placaje din piatra, elastice, usoare si veritabile, care pot fi lipite pe multe suprafete interioare si exterioare. Datorita greutatii reduse, placajele de piatra pot fi utilizate si in locurile inimaginabile pana acum.

*In functie de suprafata pietrei deosebim: placaje Standard (din sisturi argiloase) sau Myca (din micasisturi). In functie de suport distingem: placaje LiteStone, EcoStone si Translucent.

Contactează-ne: