- Logica si imaginatie -

Foto 2

     Intr-un articol anterior am vorbit despre slate designEste un material extrem de versatil si m-am gandit ca este interesant sa insist asupra modalitatii de lucru cu el. Montajul materialului este rapid, simplu si usor. Pur si simplu aplici adezivul corespunzator (recomandat de specialistii nostri) pe partea din spate a placii, cu spaclul potrivit pentru substrat si montezi foaia în pozitie. Dupa ce adezivul s-a intarit, poti finisa marginea cu orice vopsea sau elemente de tapiterie pentru a potrivi sau accentua decorul. Limita nu este data de montaj ci de imaginatia cu care creezi amenajarea. Putem sa te ajutam cu idei si sfaturi folosind experienta noastra, acumulata in timp.

    Furnirul de piatra flexibil poate fi utilizat in multe din aplicatii ca si alte produse laminate subtiri. Se poate indoi pana la o raza mica in functie de culoarea sau tipul de piatra. Cu ajutorul caldurii, uneori poate fi obtinuta o raza mai mica. Testarea trebuie intotdeauna efectuata inainte de instalare. Curbura este posibila spre interior sau spre exterior pentru a indeplini un anumit aspect sau arhitectura. Fibra de sticla este cu care este armat slate design ii confera rezistenta si  flexibilitate superioara.

      Pregatirea suprafetei care urmeaza a fi acoperita este aceeasi ca si pentru piatra naturala normala. Timpul utilizat in pregatirea zonei de lucru va fi extrem de util. O fixare preliminara uscata a furnirului permite ajustarea si orientarea foilor, modelelor, texturilor si culorilor individuale inainte de plasarea finala. Decuparea liniilor drepte si a curbelor poate fi facuta cel mai bine cu ajutorul foarfecilor de tabla. Slate design poate fi aplicat pe placi MDF, HDF, melamina, caramida, blocuri si placi de beton, pereti tencuiti mortar, gips carton, placaj, acrilic sau alte folii de plastic. Suporturile din beton si zidarie trebuie sa aiba cel putin 28 de zile vechime.

       De cate ori gandesti la formarea unui bloc de piatra imediat faci legatura cu dalta si ciocanul. Este logic. Slate design te ajuta sa avansezi si sa vezi ca daca „logica te va duce de la A la Z. Imaginatia te va purta dincolo de limite.” — Albert Einstein