cariera granit

- Granit -

cariera granit

     Granitul este clasificat ca fiind al doilea material, ca duritate, dupa diamant.

   Wikipedia: „Granitul este o roca magmatica masiva, cu granulatie grosolana (cristale cu dimensiunea de cativa milimetri), formata la adancimi mari, conținând în principal cart, feldspat sau minerale de culoare închisă.”

      Duritatea si rezistenta granitului l-au recomandat la pavarea strazilor si la terasamentele de cale ferata. Perfectionarea procedeelor de debitare si prelucrare a rocilor ornamentale a schimbat mult domeniul de utilizare pentru granit. Datorită durității și rezistenței la erodare si intemperii si nu in ultimul rand a aspectului sau deosebit de variat si de placut, granitul a devenit alaturi de marmura una din principalele roci ornamentale. Granitul a egalat si tinde sa depaseasca marmura ca utilizare. Evolutia tehnicii din ultimii 10 -15 ani a dus la cresterea cantitatilor de granit comercializate in lume anuland distanta care il separa de marmura.

     In prezent, in lume sunt cunoscute peste 500 de tipuri de granit, zonele de provenienta acoperind toate continentele: Europa (Sardinia, Italia, Spania, Norvegia, Belgia, etc.), America de Sud (Brazilia), America de Nord (SUA si Canada), Africa (Namibia, RSA), Asia (India si China), gama coloristica fiind practic nelimitata.

      In Romania cea mai importanta exploatare de granit este la Turcoaia, in muntii Macin. De acolo sunt si imaginile de antet ale articolului.

      Granitul se poate finisa lucios, semi-lucios, mat, fiamat, buciardat si nu are practic domeniu in care sa nu poata fi utilizat:  trepte, contratrepte, balustrade, ancadramente, semineuri, pardoseli interioare si exterioare, blaturi de bucatarie, chiuvete, mese, baruri si pentru alte tipuri de mobilier sau amenajari interioare.

     Avand in vedere diversitatea materialului si a domeniilor de utilizare, consultarea specialistilor nostrii este esentiala in realizarea proiectului tau cu costuri optime. Iti punem la dispozitie mostre de granit si mai ales consultanta in ceea ce priveste montajul si intretinerea lucrarilor executate. Vei economisi timp si bani iar la final te vei bucura ca proiectul este realizat asa cum l-ai visat.

         Granitul este dur iar noi ii scoatem in evidenta frumusetea!