- Cum sa fii bun? -

Foto 3

Amenajarea bucatariei presupune sa iei in considerare dulapuri, blaturi, culori pentru vopsea si pardoseala, etc. Proprietarii de case analizeaza factori precum costul, intretinerea si valoarea revanzarii atunci cand au in vedere un nou design. Noi asiguram asistenta pe aceasta tema asa ca Foto 5 vreau sa scot in evidenta astazi cateva idei legate de mozaicurile din sticla si pietrele naturale – travertinul, marmura, calcarul si granitul. Sunt doua optiuni care atrag atentia in domeniu de mai sus si asigura calea de acces catre acel factor pe care l-am numit: Wow. Voi face o paralela cu argumentele pro si contra pentru cele doua solutii.
Mozaicul de sticla se recomanda prin:                                                             1. Ofera un aspect luxos si prin anumite combinatii de culori si forme poate face o compilatie artistica.
2. Sunt mereu in trend si fac parte din suma de motive ce cresc valoarea casei daca intentionezi sa iti listezi casa in viitorul apropiat. O reversare din sticla poate sigila afacerea.
3. Sunt relativ usor de curatat fara a necesita o selectie atat de riguroasa a produselor de curatare ca la piatra naturala.
Foto 4Mozaicul de sticla nu este avantajat de:
1. In general, costa mult si investitia trebuie sa fie sustinuta de un buget generos.
2. Valoarea revanzarii pe termen lung este discutabila atunci cand vine vorba de mozaicuri din sticla. Schimbarea modelelor este foarte dinamica. Pe termen lung trebuie sa iei in calcul piatra naturala.
3. Sunt rareori unice. Majoritatea stilurilor sunt produse in masa, ceea ce elimină factorul de noutate. Nu sunt ca piatra naturala, care este un produs deosebit si unic.
Piatra naturala se recomanda prin:
1. Dacă reinnoiesti, avand in vedere revanzarea viitoare, utilizarea pietrei naturale ar trebui sa se afle în partea de sus a listei. Nu numai ca travertinul si marmura – pentru a numi două – sunt atemporale, dar sunt, de asemenea, bine apreciate. Piatra naturala atrage clientii indiferent daca vei vinde in 5, 10 sau 15 ani.
2. Nu există doua lucrari din piatra la fel. Frumusetea pietrei naturale este ca nu va arata niciodată exact ca a aproapelui tau. Variatia este o proprietate inerenta a pietrei, chiar si in doua piese cu aceeasi culoare. Toate venele si vartejurile vor apartine in mod unic bucatariei tale.
3. Nu costa o avere. Piatra naturala este prietenoasa cu bugetul.
Piatra naturala nu este avantajata de:
1. Este mai greu de curatat. Gropile si canelurile fac sa fie mai dificil de sters murdaria si praful prinse intre ele. De asemenea, trebuie să fii selectiv cu produsele tale de curatare.
2. Nu este perfect rezistenta la apa sau la pete. Pietrele sunt natural poroase tind sa absoarba petele si apa.  Este important sa iti sigileai piatra la fiecare doi ani pentru a o proteja impotriva grasimii si a murdariei.
3. Poate avea o variatie prea mare. Piatra naturala este imprevizibila. Exista o sansa foarte mare  ca amenajarea ta sa arate cu totul diferita de cea pe care ai vazut-o in showroom. De obicei, varianta nu este o problema, iar majoritatea proprietarilor aleg piatra naturala pentru un aspect diversificat.

In final concluzionam ca oamenii si materialele trebuie sa se incadreze in ideea conform careia „Nu e destul sa fii bun. Trebuie sa fii bun de ceva.”  – Tudor Arghezii