- Ardezia -

Foto 2

     Avem in showroom si placi de ardezie. Este un material ce se utilizeaza des in placari, indiferent de conditiile de exploatare. Cand te gandesti la ardezie imediat ai in vedere placarea unei pardoseli, o alee din gradina sau poate o vatra de semineu. Chiar daca acestea sunt utilizarile generice pentru ardezie, intr-o lume moderna, incepem sa folosim resursele ardeziei si pentru alte domenii poate mai putin legate de piatra naturala. Nu este o surpriza faptul ca acest material atragator si durabil este o alegere populara a proprietarilor de case, dar ce alte utilizari poate avea ardezia?

     Cand utilizatorii au inceput sa se simta frustrati de deformarea si deteriorarea meselor de piscina si biliard din lemn ei au cautat un nou tip de material. Ardezia a fost materialul care indeplinea criteriile de a fi neted si ieftin, fara a se deforma in absorbtia de umiditate. Este ideal pentru mesele de biliard, deoarece se imparte în mod natural in bucati mai mari, mai largi si poate fi, de asemenea, lustruit formand o suprafata neteda. Datorita durabilitatii sale, multi producatori ofera garantie pe viata.

    Ardezia poate fi folosita la a crea baze de lampa uimitoare, carcasa pentru ceasuri, suporturi pentru lumanari si multe alte accesorii. Produsele pentru birou, din ardezie, pot adauga o nota de clasa, sofisticare si stil biroului tau, fiind utile, practice si durabile.

   In bucatrie, chiar daca blatul ar putea fi facut din ardezie, exista multe alte elemente ce s-ar putea realiza din ardezie. Obiectele care variaza de la o placa de branza la un raft sau suportul pentru condimente pot fi făcute din ardezie. Servirea mesei pe o placa de ardezie este un element de distictie.

    Am folosit ardezia ca baza de inspiratie pentru elemente ce nu sunt specifice utilizarii pietrei naturale. Ne place sa credem ca datoria noastra este de a crea nou chiar si intr-un domeniu cu vechi state de functionare asa cum este piatra naturala. Directia pe care o urmam este sintetizata in cateva cuvinte: „fa-ti datoria oricand. Totdeauna va fi cineva care sa te vada: tu insuti.” — Nicolae Iorga